DOSTAVA I MONTAŽA

Dostava

Standardni rok isporuke : ·         15 dana  – namještaj po mjeri . ·         3-7 dana  – namještaj iz gotovog programa. Za tačan rok isporuke prilikom kupovine obratite se prodavcu / savjetniku u salonu.

Montaža

U svim Domavija salonima, kupcima nudimo besplatan prevoz na području grada Sarajevu, unos u prostor za montažu i besplatnu montažu za namještaj po mjeri, priključenje aparata izvodi ovlašteno lice , Domavija DOO ne priključuje aparate. Iznošenje je besplatno do II sprata ili do zadnjeg ako objekat posjeduje lift i namještaj koji ste kupili može stati u lift. Montažu obavljaju ugovorni monteri, koji su ovlašćeni za montažu. Domavija d.o.o. Monteri su u obavezi da montažu  izvrše kvalitetno i po pravilima struke. Ukoliko prilikom montaže dođe do oštećenja krivicom montera, oni su u toj situaciji odgovorni za štetu i popravku. Dostava i montaža se vrši nakon uplate kompletnog iznosa . Nakon poravnanja obaveza kupca, kupac i prodavac se dogovaraju za rok dostave ili montaže. Monteri su dužni završiti montažu kuhinje najkasnije 7 dana od datuma dogovorenog sa kupcem. Datum isporuke i montaže kupac dogovara direktno sa prodavcem. Isporuka kuhinje i montaža se obavlja u jednom danu. Trajanje montaže zavisi u odnosu na proizvod koji ste kupili.

Obaveze kupca prije početka i u fazi montaže ili dostave

Prostor montaže mora biti propisno pripremljen (zidovi i podovi), suh i zagrijan. Vodovodne i elektro instalacije moraju biti kompletno postavljene (za šporet, mašinu, frižider…). Kupac je dužan monteru predstaviti nacrt električnih i vodovodnih instalacija i odvodnih cijevi; u slučaju da se učini šteta zbog nesklada instalacija sa izvedenim stanjem, odgovornost snosi kupac. U slučaju priključenja nape na zidni odvod, kupac je dužan obezbediti odvodno crijevo. Isto važi i u slučaju ugradnih napa koji nemaju zidni odvod, ali odvodno crijevo potrebno za odvod iz elementa. Zidovi moraju biti odgovarajući za kačenje visećih elemenata. Kod montažne gradnje (montažne kuće, gips-karton zidovi…), moraju prethodno biti postavljeni odgvarajući nosači i učvršćenje. Kupac mora omogućiti monteru da na mjestu montaže izvede potrebne radnje ukrajanja i sječenja za montažu kuhinje; npr bušenje radnih ploča za sudoperu i ploču za kuhanje, sječenje sokli, ukrasnih lajsni, leđa elementa za instalaciju… U slučaju da montaža zbog nepripremljenog prostora ili zadrške kupca nije moguća na dogovoreni dan, monter ili prodavac i kupac se dogovoraju za novi termin montaže, u skladu sa mogućnostima montera. Montaža kuhinje se izvodi na osnovu skice, izrađene na prodajnom mestu pri kupovini kuhinje.